1. Voordat u een enquête verstuurt, moet u deze ALTIJD goed testen.
2. Zorg ervoor dat u het juiste URL-adres voor de enquête verzendt (link).

Sommige gebruikers verzenden een voorbeeld-URL-adres naar hun respondenten, wat een fout is omdat test enquête GEEN antwoorden verzamelen.

Voorbeeld van een test enquête link (NIET verzenden naar uw respondenten):

https://www.survio.com/survey/d/H1M7Q9R4Y1R1U6P1J?preview=1

Voorbeeld van een correcte link die gegevens verzamelt

https://www.survio.com/survey/d/H1M7Q9R4Y1R1U6P1J

Probeer bij het testen van uw enquête altijd:

• Grammaticale fouten te elimineren
  • Te controleren of de enquête alle vragen bevat die u nodig heeft.
  • Te controleren of uw enquête GEACTIVEERD is voor respons verzameling (de meeste fouten worden gemaakt in de instellingen voor automatische verzameling).
  • Te controleren of de logica regels van de enquête naar wens werken (als u deze heeft ingesteld).

Een enquête test uitvoeren (voorbeeld)

1. Klik op Voorbeeld in het hoofdmenu

2. Er verschijnt een pop-up waar u op DOORGAAN klikt. In de voorbeeldmodus worden geen antwoorden opgeslagen, zodat u de enquête zo vaak kunt doorlopen als u wilt. U hoeft zich geen zorgen te maken over de gegevens.

3. Als u uw test antwoorden wilt opslaan, klikt u op "klik hier". Zo komt u in de „scherpe“ versie van de enquête.

4. Wanneer u zeker weet dat alles werkt zoals u wilt, opent u de pagina Reacties ontvangen, waar u een enquête link ontvangt die u met uw respondenten kunt delen.

Tip: Als u uw eigen antwoorden opslaat wanneer u de enquête test, wilt u er ze mogelijk uithalen of (verwijderen), zodat ze geen invloed hebben op uw eindresultaten. Open de pagina Individuele reacties en deactiveer alle ongewenste antwoorden.