E-postinvitasjoner til spørreundersøkelser er en premium-funksjon. Aktiver Business eller Elite-pakken dersom du ønsker å bruke denne funksjonen.

1. Om du ønsker å  opprette en e-postkampanje til å fylle ut et spørreskjema klikk på Samle inn svar i menyen øverst på siden. Videre klikk på E-postinvitasjon.

2. Om dette er din aller første invitasjon vil du få opp et åpningsvindu der du bare klikker på Start nå.

3. Hvis du allerede har sendt invitasjoner tidligere vil du se en liste over de. Øverst til høyre klikk på Ny invitasjon.

4. Skriv inn e-postadresser du vil sende en invitasjon til  for å delta i undersøkelsen.

Tips: Når du bruker denne funksjonen for første gang er det lurt å skriver inn noen e-postadresser (din, kollegaer, bekjente) og test hvordan dette fungerer. Om du laster opp f.eks. 1000 adresser, starter en forsendelse av e-poster og finner ut at du har gjort feil vil dette være umulig å gå tilbake!

5. Om du har hundrevis eller tusenvis av e-poster bruk bulk opplasting av CSV- fil med kontakter.

Om du ønsker å vite hvordan en CSV-filen skal se ut klikk på Last ned demo CSV fil.

6. Så fort du har opplastet kontakter klikk på Fortsett.

7. I andre trinnet oppretter du selve teksten i invitasjonsmeldingen. Du kan bruke forhåndsbehandlede tekster. Sjekk bare avsenderens navn og legg til din egen signatur (navn, firmanavn, etc.).

Tips: Visste du at du kan planlegge å sende invitasjoner en annen dag? Klikk på Når skal den sendes ut og angi nøyaktig klokkeslett og dag for innleveringen.

8. Før du fortsetter test e-postinvitasjon din! Klikk på Send en prøveinvitasjon lenken. Invitasjonen kommer til din registrerte e-post innen få minutter.

Om alt er som du ønsker klikk på Fortsett.

9. Ikke glem å sette opp automatiske påminnelser i tredje trinn. Klikk på Opprett påminnelse.

Dette er en e-post som Survio automatisk sender til e-postadressen til respondenter som har glemt å fylle ut spørreskjemaet. Slik kan du øke prosentandelen av utfylte spørreundersøkelser.

10. Igjen kan du fullt ut bruke forhåndsinnstilte tekster. Du kan velge å sende påminnelsen etter 3, 5, 7 eller 14 dager.

11. På den siste skjermen ser du et sammendrag av innstillinger du har gjort for invitasjonskampanjen. Klikk på Bekreft & Send.

Advarsel: Hvis du har innstilt et øyeblikkelig utsending av invitasjoner starter kampanjen din umiddelbart og du kan ikke stoppe den.