Twoja ankieta znajduje się w domyślnym ustawieniu do zbierania odpowiedzi od chwili, kiedy była stworzona.  Jeśli nie chcesz nadal zbierać odpowiedzi, możesz ją deaktywować.


1. Na stronie początkowej (Moje ankiety) w wykazie projektów, zobaczysz przy aktywnych ankietach włączony przełącznik w pozycji ON.



Ankiety wyłączone, które nie zbierają już odpowiedzi, zostają umieszczone w sekcji Ankiety nieaktywne.


2. Albo przejdź prosto do ankiety i w części Ustawienia zobaczysz przełącznik z oznaczeniem, czy ankieta jest aktywna i zbiera odpowiedzi lub jest nieaktywna i nie zbiera odpowiedzi.



Jeżeli wyślesz respondentom link do nieaktywnej (wyłączonej) ankiety, nie będą w stanie go wypełnić. Każdy z nich zobaczy niniejszy komunikat o błędzie:



Wskazówka: Może się zdarzyć, że w jeden dzień przełącznik ankiety znajdować się będzie w stanie ON, czyli jest aktywny. Jednak na drugi dzień przestanie zbierać dane i przełącznik znajdzie się w stanie OFF, czyli nieaktywny. Jak to możliwe, kiedy niczego nie zmieniałeś? Staje się tak w wypadku, kiedy ustawisz automatyczne zakończenie zbierania.

036