A biológiai eredetű tápanyagvisszapótló szerek használatának optimalizálása

Tisztelt Hölgyem/Uram!


A modern mezőgazdaság egyik nagy kihívása, hogy növelnünk kell a biológiai eredetű anyagok és mellékermékek illetve hulladékok felhasználását a tápanyagvisszapótlásban*. 


Célunk, hogy megismerjük azt, hogy Önök – gazdák és mezőgazdasági termelők – hogyan viszonyulnak a biológiai eredetű tápanyagvisszapótló szerekhez és milyen a hajlandóságuk arra vonatkozóan, hogy használják és fizessenek is a biológiai eredetű tápanyagvisszapótló szerekért. 


A kérdőívet a Lengyel Tudományos Akadémia Ásványtani és Energiagazdasági Kutató Intézete állította össze. 


A kérdőív kitöltése kb.15 percet vesz igénybe és a megadott válaszok szigorúan anonim módon lesznek felhasználva egy tudomá.nyos kutatás részeként.


Bármilyen felmerülő kérdésük esetén a következő címen kaphatnak tájékoztatást: dominikabm@meeri.eu


*A biológiai eredetű tápanyagvisszapótló szerek (amelyek melléktermékekből származnak) – lehetnek szervestrágyák, amelyek a szerves melléktermékek népes csoportjából származnak (nyers és feldolgozott szervestrágyák), kivéve azokat a termékeket, amelyek olyan alapanyagból készülnek, amelyeket nem tekinthetők mellékterméknek. (Olyan speciális trágyák, mint a tengeri alga, aminosav vagy mikrobiológiai alapú készítmény)). Ezek az anyagok lehetnek szerves, szerves ásványi és ásványi trágyák. 

Kérdőív elindítása