Psychologische zorg tijdens corona

Geachte heer, mevrouw,

Hartelijk dank dat u mee wilt werken aan onze vragenlijst. Het invullen hiervan kost 5 tot 10 minuten. Wij vragen iedereen de gehele vragenlijst in te vullen. Het maakt voor het invullen dus geen verschil of u wel of geen klachten heeft of wel of niet in behandeling bent.

Tijdens de corona maatregelen zien wij in de media de verhalen over eenzame ouderen, meer problemen binnen gezinnen, mensen die angstiger zijn en patiënten op de IC die hun geliefden niet meer kunnen zien.

Hoewel er misschien wel meer mensen zijn met psychische klachten ziet een groot deel van onze collega’s een sterke daling van het aantal nieuwe aanmeldingen. Dit terwijl de afgelopen jaren de wachtlijsten opliepen tot meerdere maanden en waren er soms zelfs cliëntenstops.

Wij vragen ons af of mensen de (Basis) GGZ nog steeds weten te vinden. We willen graag weten hoe dit komt en hoe we hierop kunnen reageren, zodat iedereen geholpen kan worden waar nodig, én ook de collega's binnen de GGZ aan het werk kunnen blijven. Daarnaast kan worden verwacht dat als mensen wachten met aanmelden tot de maatregelen (deels) worden opgeheven, er lange wachtlijsten ontstaan. Ook willen we met de resultaten graag de media opzoeken, zodat breed bekend wordt dat psychologische zorg nog steeds beschikbaar is.

Deze vragenlijst is gericht op de Basis GGZ: dit is laagdrempelige zorg, waar u met verwijzing van de huisarts terecht kunt. Deze zorg wordt vergoed door de zorgverzekeringen. Bij de klachten kunt u denken aan: angst, depressie, PTSS, ADHD, psychische klachten door lichamelijke problematiek, etc.

De behandelingen duren tussen 5 en 12 sessies en kunnen worden gecombineerd met e-health opdrachten thuis.

Er zal vertrouwelijk met uw antwoorden om worden gegaan. Er zal naar aanleiding van uw antwoorden in verband met privacy geen contact opgenomen worden. Wanneer u vragen heeft over uw situatie, kunt u het best contact opnemen via de website of uw huisarts bezoeken.

De resultaten van het onderzoek zullen in ieder geval worden gepubliceerd op onze website en social media kanalen. Om betrouwbare resultaten te krijgen, hebben we zoveel mogelijk reacties nodig, van mensen met en zonder psychische klachten.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Kristel Szakály-Starke

GZ-psycholoog/praktijkeigenaar

Psychologiepraktijk Sensus

www.sensusnet.nl

Enquête starten