VR-Voor-en-Na
Geachte Heer / Mevrouw, neem alstublieft een paar minuten tijd om de volgende enquête in te vullen.
Beginnen
Enter
Beveiligd
Survio
Maak een enquête
Virtual Reality studenten Social Work
1
Wat zijn je verwachtingen bij deze Virtual Reality ervaring?
2
Als je een kleur moet geven aan jouw houding tegenover Virtual Reality, welke kleur is dit dan? Groen= positief, blauw= neutraal en rood= negatief
Kies één antwoord
Groen = Positief
Blauw= Neutraal
Rood = Negatief
3
Licht toe waarom je voor welke kleur hebt gekozen
4
Heb je al eerder een ervaring gehad met Virtual Reality?Welke was dit en hoe heb je dit ervaren?
5
Hoeveel impact denk je dat deze Virtual Reality-ervaring op jou gaat hebben? (1 is weinig 10 is veel)
6
Vind je het leuk/interessant om deze Virtual Reality te ervaren? Waarom wel/niet?
7
Wat denk je dat je kunt bereiken of leren met behulp van een Virtual Reality ervaring?
8
Wat zijn je algemene indrukken van de “Into dementia beleving?
9
Zie je meerwaarde van deze training voor bijdrage aan jouw professionele ontwikkeling? waarom wel/niet?
10
Welke effecten denk je dat deze en ander ervaringen hebben op een persoon?
11
Maakt deze ervaring verschil voor hoe je nu in je werkveld profileert? Waarom wel/niet?
12
Hoe sta je tegenover de inzet van deze en/of andere ervaring via VR in jouw verdere studieloopbaan(positief/neutraal/negatief), en waarom?
13
Als je een kleur moet geven aan jouw houding tegenover Virtual Reality na de VR-ervaring, welke kleur is dit nu? - Groen: positief - Blauw: neutraal - Rood: negatief
Kies één antwoord
Groen: positief
Blauw: neutraal
Rood: negatief
14
Is je kleur verandert en waarom wel/niet?
15
Lees de onderstaande 11 toepassing van VR door, en prioriteer deze toepassingen in volgorde die volgens jou het meeste, naar minder kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van jou als Social Worker
Verander de volgorde volgens uw voorkeur (1. - grote bijdrage laatste - mindere bijdrage)
-
1. Herkennen van laaggeletterheid: Voor veel professionals is het niet eenvoudig om laaggeletterdheid aan te kaarten. Er zijn manieren om erachter te komen of iemand laaggeletterd is. Als dit het geval blijkt te zijn, is het ter sprake brengen van laaggeletterdheid vaak nog moeilijker, omdat schaamte een grote rol speelt. Om hiermee te oefenen, hebben wij de VR-training Laaggeletterdheid ontwikkeld.
-
2. Motiverende gespreksvoering: Open vragen stellen, Reflectief luisteren, Bevestigen en ondersteunen en Samenvatten. Vervolgens krijg je in het tweede deel de kans om deze technieken toe te passen in een echt gesprek met Anna, Joyce of Paul. Hierin komen de verschillende fases van Motiverende Gespreksvoering aan bod, namelijk: Verbinden, Focussen, Oproepen en Plannen. Dat alles op een speelse en interactieve manier.
-
3. Ervaring Licht Verstandelijke Beperking: Stap in de wereld van een persoon met een licht verstandelijke beperking en voel hoe deze zich voelt in onze complexe maatschappij met veel prikkels en hoge verwachtingen.
-
4. Ervaring huiselijk geweld: Het doel van de simulatie is om de bewustwording over en de kennis van deze vorm van kindermishandeling, waarbij kinderen getuige zijn van huiselijk geweld, te vergroten. Verschillende professionals ervaarden de situatie die in deze simulatie wordt geschetst. Ze waren geschokt.
-
5. Oefenen van gespreksvoering: Online oefenen met virtuele acteurs, op elk device, ook met Virtual Reality, wanneer en zo vaak als je wilt! Elke gesprekssimulatie combineert een uitdaging uit de werkpraktijk en een gespreksmodel. Je virtuele gesprekspartners nemen de rol aan van klant, collega, kandidaat, cliënt of patiënt. Op elke keuze die je maakt in het gesprek, reageert je gesprekspartner met spraak, intonatie, emotie, mimiek en lichaamstaal. DialogueTrainer meet wat je doet en geeft instant feedback over je keuzes. Als manager, trainer of docent heb je inzicht in ontwikkeling en leerbehoeftes via scores.
-
6. Genderbias: verkrijg inzichten over verschillende gendervooroordelen
-
7. Racisme: Ervaar racisme en religieuze discriminatie
-
8. Pesten: Ervaar microagressie op de werkvloer
-
9. Seksuele intimidatie: Herken nuances van seksuele intimidaties en krijg leerstrategieën om dit tegen te gaan
-
10. Veilig op huisbezoek/ omgaan met agressie: Het herkennen en duiden van lastig gedrag: Wat is emotie? Wat is agressie? Wat is het verschil tussen boosheid en agressie? Dit onderscheid goed leren herkennen zorgt ervoor dat medewerkers de kans hebben om vroegtijdig effectief te handelen en dat de spanning niet verder oploopt dan nodig is. Eigen spanning: Wat gebeurt er bij mezelf als het spannend wordt? Wat is de verklaring van stress? Waarom weet ik vooraf en achteraf wat handig is en lukt het in het moment vaak niet? Hoe blijf ik rustig genoeg om tijdens het gesprek professioneel te reageren?
-
11. Gespreksvoering: Hoe breng ik emotie terug, zodat er weer een goed gesprek mogelijk is? Hoe stop ik agressie? Hoe geef ik professioneel grenzen aan? Wat als het niet werkt?
To pick up a draggable item, press the space bar. While dragging, use the arrow keys to move the item. Press space again to drop the item in its new position, or press escape to cancel.
Ok
16
Licht voor je nummer 1 toe waarom deze voor jou het meeste kan bijdragen.
17
Ruimte voor extra aanvulling
18
Naam en leerjaar
Versturen
Enter
Maak een enquête