LET OP:Dit is een enquête voorbeeld, ingediende antwoorden worden NIET bewaard. Wilt u de enquête invullen, klik hier.

Hoe wendbaar is uw organisatie?

Enquête beëindigd.

Geachte heer/mevrouw,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw deelname aan dit onderzoek. Wij zijn vierdejaarsstudenten die bezig zijn met de minor HR-advies aan de Avans Hogeschool Breda. Wij onderzoeken hoe wendbaar organisaties precies zijn. Daarbij willen we inzicht krijgen in hoeverre organisaties gebruik maken van de 12 ingrediënten voor een wendbare organisatie.

Er bestaat namelijk niet één beste recept om teams zelfsturender en organisaties wendbaarder te maken, maar na een aantal jaar in de keuken͛ van verschillende organisaties te hebben doorgebracht heeft Diana Russo de 12 basisingrediënten gevonden die samen de wendbare (pizza) organisatie vormen. Ze zijn alle twaalf met elkaar verbonden, een ingrediënt kan niet zomaar weggelaten worden en er zijn meerdere bereidingswijzen mogelijk en wenselijk. Dit is allemaal afhankelijk van de context, culture, courage en company phase. Bovendien vraagt het hele transitieproces veel aandacht, inspanning en tijd! En vergeet niet: van misbaksels kun je leren!

Ook als u, de HR-afdeling of de organisatie (nog) niets doet met de 12 basis ingrediënten voor een wendbare organisatie, nodigen wij u uit de vragenlijst toch in te vullen. Ook deze gegevens zijn namelijk waardevol voor het onderzoek.

De resultaten en verkregen inzicht worden door ons uitgewerkt en aan de hand van de antwoorden wordt een vervolginterview gehouden. Het vervolginterview wordt uitsluitend gehouden als de deelnemer hier akkoord mee gaat.

De vragen zijn onderverdeeld in de 12 ingrediënten die worden getest aan de hand van een sterrenwaardering ( 1 ster n.v.t./niet waar, 5 sterren helemaal van toepassing/waar) en twee vragen over fase waarin uw organisatie zich bevindt. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten.

De vele veranderingen in de maatschappij, technologie, politiek en economie hebben veel invloed op huidige organisaties. Deze ontwikkelingen hebben onze interesse gewekt en wij willen middels deze enquete onderzoeken hoe organisaties inspelen op deze veranderingen. De mate van wendbaarheid en flexibiliteit is hierin van groot belang.

Wanneer u verdere vragen of opmerkingen heeft over het onderzoek kunt u met ons contact opnemen.

Alvast bedankt!

Diana Russo, Remo Cervellera, Jonette Jones, Selwyn Kuipers, Luca Langen, Eva Joanne, Jordy Bogie