Gesprek over zelfdoding

Beste,


Voor mijn afstudeerproject ben ik inmiddels een jaar bezig met het doen van onderzoek naar zelfdoding onder mannen. Een zorgelijk probleem: 2 van de 3 fatale pogingen tot zelfdodingen komen van een man*. Het afgelopen jaar overleden 1916 mensen door zelfdoding: 1315 mannen en 601 vrouwen.


Er is niet één oorzaak te noemen voor zelfdoding, maar wel komt constant in het onderzoek terug dat mannen niet praten over hun gevoelens en problemen. Praten over je problemen kan echter enorm opluchten en zelfs levens redden.


Momenteel zit ik in de afrondende fase van het onderzoek, en heb ik een campagne ontwikkeld voor 113 zelfmoordpreventie, in samenwerking met 113 zelfmoordpreventie en creatief productiehuis blokmakers. Om deze campagne zo daadkrachtig mogelijk te maken zou ik graag input van jouw krijgen! Deze input is volledig anoniem en de resultaten worden enkel voor dit project en onderzoek gebruikt. Ik zal hier uiterst vertrouwelijk mee omgaan. De enquete zal maximaal 2 minuten van je tijd in beslag nemen.


Enorm bedankt en veel liefs,


Job Salemans

Student Kunst & Economie (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)


Denk jij aan zelfdoding? Houd deze gedachten dan niet voor jezelf en deel ze met iemand in je omgeving die je vertrouwt. Praten lucht op en helpt je verder. Bespreek je je suïcidegedachten liever met een onbekende? Of heb je nu hulp nodig? Bel dan geheel anoniem, vertrouwelijk en gratis 0800-0113 of chat met een hulpverlener op www.113.nl. Deze diensten zijn 24/7 beschikbaar.


*er is bewust enkel onderscheid gemaakt tussen man en vrouw, dit in verband met de verzameling en openbaar beschikbare cijfers van o.a. het CBS en 113 zelfmoordpreventie.

Enquête starten
Privacybeleid | Gratis Enquête Maken | © Survio 2023