SZERVEZETI DIAGNÓZIS KÉRDŐÍV 151101

Az alábbi kérdőív a szervezeti problémák viszonylag gyors feltárására szolgál. A diagnózis arra a feltételezésre épít, hogy egy szervezet mindennapi teljesítményét 10 tényezőcsoport alapvetően behatárolja. 


 A kérdőív valamennyi tényezőcsoportra tíz kérdést fogalmaz meg. Ebből választja ki a válaszadó azokat, amelyeket saját szervezetére leginkább érvényesnek, a munkát leginkább akadályozónak minősít. Ezzel egyben a szervezeti munkát leginkább zavaró problémákat is azonosítja.


Kitöltési útmutató


1)     A kitöltés során először tekintsen végig a kérdéseken és próbálja értelmezni saját szemszögéből ezeket. Vonatkoztassa saját munkájára, és gondoljon saját konkrét munkacsoportjára. Próbáljon mindig konkrét – pozitív vagy negatív – tapasztalatokat felidézni.


2)     Ezt követően haladjon végig újra figyelmesen, pontról-pontra valamennyi kérdésen és jelölje meg azokat, amelyekről úgy érzi, saját szervezetében az átlagosnál komolyabb problémákkal küszködnek. Törekedjen arra, hogy ebben a menetben a megjelölt kérdések száma ne haladja meg az összes kérdések felét, vagyis mintegy 50-et.


3)     A kérdőíven bejelölt mintegy 50 kérdést, amelyet mint szervezetének komoly gondot jelentő problémáját azonosított. Menjen most újra végig csak ezeken a kérdéseken, és válassza ki ezek közül azt a 30-at, amelyet saját szemszögéből, saját egyéni tapasztalatai alapján a legsúlyosabbnak érez. 

Kérdőív elindítása