Versterking van Vrouwenwelzijn op de Werkplek: Inzichten en acties rond de overgang.

Geachte werkgever en leidinggevenden,


Zijn er voldoende handvatten en informatie beschikbaar voor u en in uw organisatie om vrouwen in de overgang goed te kunnen ondersteunen?


De overgang is een periode in het leven van de vrouw waarin zij veel veranderingen ervaart. Hoewel, volgens www.vuurvrouw.nu, sommige vrouwen nauwelijks klachten ervaren, ondervindt 80% van de vrouwen wel degelijk klachten. Volgens deze belangenvereniging voor vrouwen in de overgang geeft meer dan 30% van deze vrouwen aan dat de klachten hun dagelijkse leven beïnvloeden.


In het Tijdschrift voor Bedrijfs-en Verzekeringsgeneeskunde beschrijven Dr.B.Loef e.a. dat 35% van de werkende vrouwen in de overgang aangeven; "dat hun klachten het functioneren op het werk hebben beperkt" en dat 52% daarvan dit niet op het werk bespreekt. Ook is te lezen dat vrouwen die veel last van overgangsklachten hebben vaker verzuimen en een hogere herstelbehoefte hebben. Ook zijn ze vaker ontevreden over hun werk. 


Heeft u helder wat dit voor uw organisatie betekent qua werkprestatie, ziekteverzuim en het welzijn van uw medewerker?


Het doel van deze enquête is om inzicht te krijgen in hoe werkgevers en het management beleid voeren ten aanzien van het welzijn van werknemers, met speciale aandacht voor vrouwen in de overgang.


Dit onderwerp kan gevoelig liggen en als taboe worden ervaren.

Dit staat een open dialoog in de weg.

Bovendien heeft de #MeToo-beweging belangrijke kwesties rond seksuele intimidatie en misbruik op de werkplek helder gemaakt. Dit kan leiden tot voorzichtigheid hoe onderwerpen over vrouwenwelzijn worden opgepakt. 

Hoe maakt u en als bedrijf het onderwerp overgang bespreekbaar?


De verzamelde informatie zal worden gebruikt om programma's en aanbevelingen te ontwikkelen, specifiek gericht op het verbeteren van het welzijn van werkende vrouwen in de overgang. Hiermee kunnen beleidsmakers goed worden ondersteund. Door deze vragen te beantwoorden investeert u in uw bedrijf doordat de enquête u uitnodigt om:

. bestaande beleidsmaatregelen te evalueren

. lacunes in kennis en ondersteuning te identificeren

. te onderzoeken waar effectievere strategieën te ontwikkelen zijn voor het ondersteunen van werknemers, in het bijzonder van vrouwen die de menopauze doormaken. 


Uw deelname is vrijwillig en alle verstrekte informatie zal vertrouwelijk en anoniem behandeld en verwerkt worden. 


Het invullen neemt 10-15 minuten van uw tijd in beslag. 


Door verder te gaan, geeft u aan, bovenstaande informatie te hebben gelezen en akkoord te gaan. 


Indien u denkt dat deze enquête ook waardevol kan zijn voor bedrijven of organisaties in uw netwerk, aarzel dan niet de link te delen. Mocht u vragen hebben, meer informatie wensen of op de hoogte gehouden willen worden, neem gerust contact met mij op.Hartelijk dank voor uw bijdrage en tijd.


Yvonne Groen

Hormooncoach

Het Midden


website: www.hetmidden.coach

E-mail:    info@hetmidden.coach

Tel:          0638290803


 


Enquête starten