.

Profielwerkstuk verplicht in duo’s ja of nee

Geachte Heer / Mevrouw, neem alstublieft een paar minuten tijd om de volgende enquête in te vullen.


Deze vragenlijst gaat over de regel of je je profielwerkstuk verplicht samen moet maken of niet. Wij willen dat de regel dat je je profielwerkstuk verplicht alleen moet maken wordt teruggedraaid. Onze argumenten hiervoor staan hieronder en we willen met deze vragenlijst aan school laten zien dat heel veel leerlingen deze nieuwe regel vervelend vind. Vul deze vragenlijst dus alsjeblieft in!


Onze argumenten zijn als volgt (je hoeft ze niet per se door te lezen):


Je kan niet iemand verplichten om zijn profielwerkstuk bij een vak te doen waar hij/zij dat zelf niet bij wil doen, alleen maar omdat hij/zij het bij een ander vak wil doen waarover niemand anders het wil doen. 


Ja, samenwerken is een belangrijke vaardigheid waar je altijd wat aan hebt, maar later werk je met mensen samen die jouw onderwerp echt leuk vinden. In heel de jaarlaag is de kans niet heel groot dat je iemand tegenkomt die dezelfde interesses heeft.


Mensen die hun profielwerkstuk willen gebruiken voor hun vervolg opleiding kunnen dit nu niet altijd omdat het lastig is om iemand te vinden die ook dat onderwerp heeft. 


Het is belangrijk dat je ook leert om zelfstandig aan dingen te werken en zelf de verantwoordelijkheid hebt om het af te hebben en goed te maken. 


Het is handiger als je het ook zelf mag maken want dan kan je het ook makkelijker in je eigen tijd doen. 


Als je zelf mag kiezen tussen duos of alleen is iedereen blij en kan iedereen de keuze maken die voor hun past.


Stel dat iedereen al een onderwerp en deelvragen had en dacht dat het profielwerkstuk alleen kon en niet samen moest, dan kan dus de helft van de solisten niet hun plan uitvoeren. Dat is niet wenselijk en demotiverend. 

Beveiligd
1

Wat je je e-mailadres (van het Rythovius)?

Schrijf een e-mail in het juiste formaat
2

Wat is je naam?

3

Ben je voor of tegen te regel dat je het profielwerkstuk verplicht in duo’s moet maken?

Kies één of meer antwoorden
4

In welke klas zit je?

Kies één of meer antwoorden