.

Tips en tops ter afronding van mijn opdracht

Beste collega's, Wat een bewogen 14 maanden waren dit!

Ik verbrak mijn bevallingsverlof op 11 april 2023 vroegtijdig omdat ik was gevraagd de uitgevallen manager te vervangen.

Ik zat thuis met mijn pasgeboren tweede kindje en voelde me vereerd over die vraag. De kans weer met teams te mogen werken die zorgen voor minderjarige statushouders, was er een die ik graag greep.

Er is namelijk een groot verschil met de sfeer in andere zorgsoorten. Werken met minderjarige statushouders (AMV) brengt een ander soort passie en bevlogenheid. En dat is bijzonder en prachtig.


Al snel na de start van mijn opdracht merkte ik echter dat de bevlogenheid was uitgeblust bij veel teamleden. Er was chaos en veel mensen voelden zich niet gezien of gehoord.

Het werd dus al snel een opdracht die niet alleen waarnemen inhield, maar ook aanpakken, transformeren, opnieuw ordenen en vooral dit mooie zorgaanbod het bestaansrecht geven dat het verdiend.


Het eerste deel van mijn opdracht was ik grotendeels bezig met de financiering van de VO-regeling, het herstructureren van vergaderingen, inwerken van praktijkbegeleiders, samen met medewerkers en jongeren organiseren van het Inspiratiecafe met de documentaire Shadow Game en veel luisteren, om zo voldoende informatie op te halen, om dit zorgaanbod opnieuw te verstevigen.


Het tweede deel was wat rommelig- het leek tijd voor een nieuwe manager, echter werd de keuze gemaakt voor nog een interim manager Edwin, om te zorgen voor het bestendigen van wat er al was. Echter zei Edwin al snel weer op en heb ik de opdracht die ik al had aangenomen toch weer gestopt, om geen gat te laten vallen naar jullie. Dit was wel even schakelen, maar gelukkig ontvingen jullie mij weer met open armen.


Het derde en laatste deel hebben we met elkaar een prachtige iftar beleefd, worden de themadagen steeds boeiender en interactiever, zijn er eindelijk vrijwel overal teamuitjes geweest (dit jaar weer!) en komen we samen steeds meer toe aan het zetten van de puntjes op de i. Methodiektrainingen zijn ontwikkeld en gestart, care4 gaat binnenkort live, afspraken rondom crisis krijgen meer vorm en zo is het hopelijk in die 14 maanden een basis gelegd waarop kan worden voortgebouwd, samen met Janine.


Ik wil jullie allemaal bedanken voor het afgelopen jaar. Het was niet altijd makkelijk naast de slapeloze nachten met een baby en de hoeveelheid werk die er te doen was, maar wat een werk hebben we met elkaar verzet. Daar ben ik trots op! Nu wil ik jullie graag om wat tips en tops willen vragen, zodat ik die mee kan nemen naar volgende opdrachten.


Liefs van Anne

Beveiligd
3 vragen aan jou
1

Welke tops wil je me meegeven? Wat moet ik vooral blijven doen?

2

Welke tips wil je me meegeven? Wat kan ik anders doen?

3

Waar ben je trots op van het afgelopen jaar en wil je graag met me delen?