Beweging bij kanker

Wij vragen u om deel te nemen aan een korte vragenlijst naar de behoefte aan een beweegschema voor patiënten die onder behandeling zijn (geweest) voor kanker. Dit onderzoek word gedaan door Lien Phan en Liselotte Braakhekke, studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen onder supervisie van docenten.

Wij vragen u onderstaande informatie goed door te nemen, bij vragen of onduidelijkheden kunt u ons bereiken via l.braakhekke@student.han.nl of kl.phan@student.han.nl

Beweging tijdens/na een behandeling is erg belangrijk, maar wordt vaak als lastig ervaren, omdat een veel voorkomende klacht die patiënten ervaren vermoeidheid is. Toch maakt zo fit mogelijk zijn de uitkomst van behandeling optimaal en verminderd dit complicaties. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat kanker-gerelateerde vermoeidheid kan worden verminderd door meer te bewegen.

Het doel van ons onderzoek is om een bewegingsschema te maken voor patiënten die in behandeling zijn (geweest) voor acute myeloïde leukemie en wat voor invloed dit heeft op kwaliteit van leven.

Persoonlijke gegevens blijven geheim en worden niet gedeeld met anderen. De uitkomsten van deze vragenlijsten verwerken we in ons onderzoek, maar dit doen wij zo dat dit niet naar u kan worden teruggeleid.

Alvast bedankt voor het invullen, het word enorm gewaardeerd en zal ons zeker helpen! Hier de vragen:

Enquête starten