Aanmelden Opleiding Meidenvenijn 14 december 2020

Opleiding Meidenvenijn

De Opleiding Meidenvenijn bestaat uit een Cursusdag en Certificeringstraject tot 'Specialist Meidenvenijn'. De Cursusdag is de start om inzicht te krijgen in het fenomeen meidenvenijn en de aanzet in het werken met de lesmethode Meidenvenijn is niet fijn! In het Certificeringstraject leer je de methode in praktijk toe te passen om vaardigheden te oefenen die noodzakelijk zijn om pestgedrag onder meisjes op een veilige manier aan te pakken. Tijdens de afsluitende certificerings-bijeenkomst worden eventuele knelpunten door middel van intervisie met andere deelnemers besproken en wordt er gezocht naar mogelijke oplossingen. Aansluitend ontvang je als deelnemer(s) het certificaat 'Specialist Meidenvenijn'.

Accreditatie registerleraar: 52 RU

Kosten: 550 euro per persoon (excl. btw en aanschaf leskoffer*)

-----

Cursusdag

De Cursusdag is naast informatie over meidenvenijn de introductie in het werken met de preventieles en curatieve lessen van 'Meidenvenijn is niet fijn!' Diverse werkvormen laten je de lessen beleven zoals de meisjes die ervaren. Zo krijg je meer inzicht in een effectieve aanpak. De Cursusdag is het eerste onderdeel van de opleiding maar kan ook los worden gevolgd ter oriëntatie. Het bewijs van deelname geeft toegang tot het certificeringstraject.

Accreditatie registerleraar: 9 RU

Kosten: 275 euro per persoon (excl. btw)

> Bewijs van deelname

Certificering

De Certificering volgt op de cursusdag en is het praktijkgedeelte waarbij je ervaring opdoet in het geven van de Preventieles en Curatieve lessenreeks. Middels intervisie kunnen alle deelnemers aan dit traject op elkaar reageren en informatie uitwisselen. Het traject wordt afgerond met een certificerings-bijeenkomst van een dagdeel waarbij de certificaten worden uitgereikt.

Accreditatie registerleraar: 52 RU (zijn inclusief uren cursusdag)

Kosten: 275 euro per persoon (excl. btw en aanschaf leskoffer*)

> Certificaat 'Specialist Meidenvenijn'

____________________________________________________________________________

* Voordat je aan de slag gaat met het praktijkgedeelte zul je, of de school/instantie waar je werkzaam bent of gaat werken, in het bezit moeten zijn van de leskoffer 'Meidenvenijn is niet fijn!'. Een van de certificeringseisen is dat er gebruik wordt gemaakt van het originele begeleidersmateriaal en verbruiksmaterialen uit het pakket, waaronder werkboekjes, sleutelhangers, afsprakenposter en ouderfolders. Het basispakket bevat genoeg materiaal voor het werken met een groep van 15 meisjes en kan door jou of de school worden besteld op www.meidenvenijn.nl

Enquête starten