Praktijkplan jaar 2 MTVDP HOOG

Beste huisarts,


Door de volgende vragenlijst in te vullen, wordt het praktijkplan voor MTVDP jaar 2 opgesteld. Je kan hierin ook de wijzigingen ten opzichte van je eerste plan invullen. De praktijk ontvangt daarna van HOOG het ingevulde praktijkplan via de mail.

Tip: vul het praktijkplan in één keer in. Gegeven antwoorden gaan verloren als de pagina wordt gesloten.


Let op: Het praktijkplan dient binnen 2 maanden na ontvangst van dit bericht ingevuld worden (uiterlijk 18 september)

Beveiligd
logo

De praktijk wil deelnemen aan MTVDP. Door dit praktijkplan in te vullen, committeert de praktijk zich aan de volgende afspraken:

- De praktijk onderschrijft de inhoud van de leidraad;

- De praktijk stelt zich transparant en toetsbaar op t.a.v. de implementatie van de afgesproken kernelementen;

- Indien de praktijk onvoorzien geen uitvoering kan/wil geven aan de afspraken, stelt de praktijk HOOG in kennis hiervan;

- Sommige MTVDP interventies kunnen ook terugkomen in andere prestatievergoedingen, subsidies etc. De praktijk maakt een keuze in de financiering en maakt geen gebruik van dubbelfinanciering.

- De MTVDP vergoeding die de praktijk ontvangt van de zorgverzekeraar, is bedoeld om invulling te geven aan de gekozen interventies. Denk daarbij aan: uren inzet praktijkmedewerkers, vergoeding kosten deelname trainingen, opleidingskosten en formatie uitbreiding.


De vragen met een * zijn vereist om te beantwoorden.

1

Praktijk AGB-code

Indien je als HOED deelneemt aan MTVDP, dien je per praktijk AGB-code een praktijkplan in te dienen.
2

Praktijknaam

Conform Vektis register
logo

Praktijkplan - jaar 1 

Alle deelnemende praktijken zijn gestart met de uitvoering van het praktijkplan. De helft van de praktijken is per 1 juli gestart met het 2e jaar en heeft het 1e jaar recent afgerond. Voor de andere helft van de praktijken start het 2e jaar in oktober 2024. 

3

Wijzigingen praktijkplan jaar 1

Mogelijk is er iets gewijzigd aan het plan dat je in eerste instantie hebt ingediend. Beschrijf hier of en wat er veranderd is in jaar 1 en wat de reden van wijziging is. Let op! Voor jaar 1 dien je minimaal 1 interventie uit het kernelement Anders Werken in de Praktijk en minimaal 1 interventie uit het kernelement het Voeren van het Goede Gesprek. Zie het interventiehandboek voor meer informatie (p.3 en p.4)
4

Voorwaarden jaar 1 zoals beschreven in het interventiehandboek

Voldoet jouw praktijkplan voldoet na de wijzigingen in jaar 1 aan de voorwaarden uit het interventiehandboek?
logo

Praktijkplan - Jaar 2 

In jouw praktijkplan heb je vorig jaar al beschreven welke interventie(s) je hebt gekozen en hoe je intervisie vorm wilde geven. Hieronder kun je aangeven of je daar wijzigingen in hebt aangebracht of van plan bent aan te brengen. 

5

Wijzigingen in het praktijkplan voor jaar 2 (kernelement Anders Werken in de Praktijk)

Beschrijf welke wijzigingen je hebt aangebracht in jouw praktijkplan voor jaar 2 en met welke reden je daarvoor hebt gekozen. Let op! Het gaat hierbij specifiek om de interventie die je gekozen hebt uit kernelement Anders Werken in de Praktijk)
6

Wijzigingen in het praktijkplan voor jaar 2 (Uitbreiding Personele Capaciteit)

Uitbreiding van personele capaciteit was een optionele keuze en geen verplicht element in MTVDP. Is er iets gewijzigd in jouw plan met betrekking tot uitbreiding van personele capaciteit? Beschrijf hier wat je gewijzigd hebt.
7

Wijzigingen in het praktijkplan voor jaar 2 (Intervisie)

Ga je de minimale horde intervisie anders vormgeven dan je in je oorspronkelijke plan hebt aangegeven? Beschrijf hieronder wat je verandert:
8

Het Voeren van het Goede Gesprek

Hoe ga je in jaar 2 verder werken en verdiepen in het Voeren van het Goede Gesprek?
logo

Praktijkplan -  Kernelement Samenwerken met het Netwerk

Voor jaar 2 breng je ook twee interventies in de praktijk uit het element Samenwerken met het Netwerk. Deze interventies zijn beschreven in de laatste versie van het interventiehandboek. De uitwerking van deze interventies is recent gepubliceerd en staat dus nog niet in jouw bestaande praktijkplan. Vul hieronder in hoe je van plan bent vorm te geven aan deze twee interventies. Lees vooraf in het interventiehandboek de inhoud en voorwaarden van de interventies door.

Je vindt het interventiehandboek hier: www.hoogzorg.nl/mtvdp

Interventie 1. Samenwerking met het wijkteam en wijkmanager

Onder deze interventie verstaan we de samenwerking met alle andere (zorg)professionals in de keten en het informele netwerk om de patiënt heen. De interventie samenwerken met het netwerk richt zich op consultatie, overleg, afstemming en verwijzing van patiënten met complexere medische zorg. 

Bekijk het interventiehandboek p.19 voor de voorwaarden van deze interventie.

9

Samenwerking met het wijkteam en wijkmanager Bestaand Netwerk

Beschrijf aan welke netwerk de praktijk deel gaat nemen en met welk doel. Geef daarnaast ook aan hoe de evaluatie hiervan met de netwerkpartners plaats gaat vinden.
10

Samenwerking met het wijkteam en wijkmanager Nieuw Netwerk

Start er een nieuw netwerk? Beschrijf dan hoe het netwerk heet, wie de deelnemers zijn, de frequentie en het doel van het overleg. Zorg dat alle professionals in je praktijk en het netwerk aangehaakt zijn. Evalueer met elkaar en de netwerkpartners en leer van elkaar. Beschrijf ook hoe je gaat evalueren.

Interventie 2. Samenwerken en verwijzen Sociaal Domein / Welzijn op Recept

Deze interventie richt zich op het versterken van welzijn van mensen met psychosociale problemen, waarbij de huisarts en, indien van toepassing, de POH de personen met psychosociale klachten verwijst naar een welzijnscoach (ofwel sociaal werker) in het betreffende gebied. Deze welzijnscoach zoekt vervolgens samen met deze persoon naar manieren om het welzijn te vergroten, bijvoorbeeld door deelname aan groepsactiviteiten en/of vrijwilligerswerk. 

Bekijk het interventiehandboek p.20 voor de voorwaarden van deze interventie. 

11

Samenwerken en verwijzen Sociaal Domein / Welzijn op Recept

Beschrijf hieronder hoe de samenwerking met het sociaal domein in jouw gemeente is vormgegeven en wat de rol is van jouw praktijk in de samenwerking met het sociaal domein.
12

Samenwerken en verwijzen Sociaal Domein / Welzijn op Recept

Beschrijf of er specifieke netwerken op het gebied van gezond leven en preventie zijn waar jouw praktijk aan deelneemt? Zorg dat alle professionals in je praktijk en het netwerk aangehaakt zijn. Evalueer met elkaar en de netwerkpartners en leer van elkaar.

Interventie 3. Aansluiting bij Burgerinitiatieven

Het doorverwijzen van patiënten met niet-medische problemen naar initiatieven van burgers uit het gebied, functioneert als een interventie die de zelfredzaamheid van patiënten stimuleert. Burgerinitiatieven hebben als doel om patiënten met niet-medische problemen - en soms ook andere doelgroepen - zo langmogelijk in hun vertrouwde omgeving te laten wonen. De initiatiefnemers zijn vaak mensen die hun directe leefomgeving willen verbeteren. Meestal beginnen deze initiatieven met het aanbieden van (onderlinge) diensten zoals vervoer, hulp aan huis, onderhoud en huishoudelijke hulp en koffie- en bezoekmomenten. De initiatieven beginnen vaak klein maar kunnen in samenwerking met professionals uitbreiden naar een intensievere vorm. Ben jij van plan om deze interventie te kiezen? Neem dan contact op met jouw wijkmanager voor overleg. 

logo

Aanvullende ondersteuning van HOOG

13

Heeft de praktijk behoefte aan aanvullende ondersteuning vanuit HOOG?

Het gaat om ondersteuning aanvullend op wat er in het interventiehandboek staat. HOOG spant zich in om praktijken te faciliteren waar mogelijk en binnen de middelen die zij daarvoor ontvangt.
14

Wilt u nog iets anders kwijt?

Bedankt voor het invullen van de vragenlijst om tot het praktijkplan te komen!

U ontvangt binnen twee weken het praktijkplan met de antwoorden die zijn gegeven via de mail.