Powered by

Dorpsvelden Macharen | Enquête woonwensen

Aan alle inwoners van Macharen,


Reuvers van Hout Projectontwikkeling B.V. is, in samenwerking met de werkgroep ‘Macharen Bouwt’ en de gemeente Oss, actief in gesprek over en in voorbereiding van de ontwikkeling van woningen op de voormalige voetbalvelden van V.V. Macharen. Inmiddels is er sprake van een schetsontwerp, welke we hierbij graag met u delen. Door middel van deze enquête vragen we hierop uw reactie, én informeren we graag naar uw woonwensen.


Dorpsvelden Macharen

Dorpsvelden is gelegen op steenworp afstand van de Maas, in het zogenaamde oeverwal landschap. Dit landschap bestaat uit een verzameling van dorpen, dijken, boerderijen, boomgaarden en velden. Bij het ‘tekenen’ van de buurt gebruiken we deze landschappelijke kwaliteiten voor een buurt met een geheel eigen karakter.


De buurt wordt er niet een zoals velen, deze krijgt een herkenbare signatuur, mede door de kleinschalige erven en boomgaarden. Er worden woningen met veel variatie in uitstraling gemaakt, maar binnen een heldere buurtopzet. In het plan is veel aandacht voor een groene uitstraling, voor ecologie en plekken om te spelen en te ontmoeten. De gebouwen zijn op eigentijdse wijze geïnspireerd op de schuren en boerderijen.


Schetsontwerp

Hieronder tonen we u het schetsontwerp.