Alla sidor i enkäten har en enhetlig bakgrund. Du kan inte ha en annan bakgrund för varje sida. Den rekommenderade maximala bildstorleken för din egen bakgrund är 1600x1200 eller 1600x900 pixlar. Maximal storlek får inte överstiga 2 MB.

Rekommenderat bildformat är JPG eller PNG.

1. I enkäteditorn klicka på pensel-ikonen och sedan välj BAKGRUND.

2. Det hade varit bättre med vita text- och formelement för att förbättra läsbarheten. Klicka på FÄRG och välj inverterat lila tema.

3. Om du vill ladda upp din egen bakgrundsbild måste du aktivera Business eller ELITE premiumtjänster först. Klicka på + ikonen på fliken BAKGRUND.

4. Välj en bild på din dator och vänta tills den laddas upp.

5. Om ett problem med textens läsbarhet upptäcks kommer Survio automatiskt att mörka bilden och ställa in vit text. Det mörka filtret kan ändras i bildinställningar - klicka på kugghjulsikonen.

6. Välj t.ex. ett grått filter. Testa alla kombinationer. Det är kul!

7. Bakgrunden ser bra ut, men den vita texten är inte läsbar. Gå tillbaka och välj en annan färg i fliken FÄRGER. I detta fall är det bäst att välja en svart kontrastfärg.

8. Bakgrunden kan också suddas ut i olika utsträckningar.

9. Om du inte längre vill använda din egen bakgrund kan den bli avaktiverad genom att klicka på avstängningsknappen.

Tip: Var alltid försiktig om kontrasten mellan text och bakgrund. Om du har en mörk bakgrund välj alltid en invers palett med vit text och vice versa. Enkätens läsbarhet och användbarhet är viktigare än vilda färger och effekter. Kom ihåg att det viktigaste du vill ha är så många kompletta och fullständiga svar som möjligt.