Kérdések törlése a feldolgozásból.


Használja ezt a funkciót, ha szeretné felfüggeszteni:

  • a saját válaszait, amelyeket a kérdőívben a tesztelés alatt adott meg,
  • a rossz vagy vulgáris válaszokat,
  • a nem releváns válaszok (adattisztítás).


Mi történik, ha kizárom a választ?


A kizárt/kitörölt válaszok nem szerepelnek az online automatikusan generált eredmények között. Hasonlóképpen nem számítanak be egyik exportált fájlba sem (összesített adatok és egyéni válaszok esetén sem).


Hogyan lehet kizárni/törölni egy nem kívánt választ?


1. Nyissa meg az Eredményeket a kérdőív felső menüjében.



2. A lapokon válassza az Egyéni válaszok lehetőséget.



3. A kiválasztott válasz eltávolításához kattintson az IGEN gombra a kiválasztott sorban.



4. A kikapcsolt válasz (teljes vonal) szürke, és a kapcsoló NE állásban van. Ez azt jelenti, hogy ezt a választ nem fogják felhasználni az eredmények kiszámításához, és nem is fogják bele az egyéni válaszok exportjába.


Hogyan törölhető a válasz?


Ezt a funkciót nem kell használni, ha csak a kiválasztott kérdőíveket kívánja feldolgozni. A válaszok felfüggesztéséről az előző részben olvashat.


Vannak azonban olyan esetek, amikor a választ valóban törölni kell. Ez elsősorban a válaszadók adatai védelmének köszönhető. Érvényes GDPR-jogszabályokkal a válaszadó  adatait a kérésére törölni kell.


1. A törlés ugyanabban a táblázatban történik, mint a válaszok eltörlése, a szemetes a ikonra kattintva.



2. Egy ablak jelenik meg, amelyben be kell jelölnie a megerősítést. Ezután kattintson a Törlés gombra.



3. A válasz törlése után egy szabad sor marad - az adatok törölve vannak, nem csak elrejtve.



Figyelmeztetés: A válaszok törlése után soha többé nem szerezheti vissza a törölt adatokat!

047