De aangepaste URL-variabele / GET-parameter is een manier om uw eigen gegevens naar de enquête te pushen. U kunt gegevens toevoegen zoals bijv. een bestellings-ID, klant-ID, land, taal, geslacht, naam of wat u maar nodig heeft.

Waarschuwing: dit is een geavanceerde functie. We raden aan dat u deze instellingen aan de programmeur of beheerder met expertise overdraagt.

1. Klik Instellingen in het hoofdmenu van de enquête-editor.

2. Zet aangepaste URL-parameters AAN.

3. Maak namen voor parameters.

Als U de klant-ID wilt toevoegen, dan heeft u slechts één parameter nodig met bijv. de naam "cust-id".

4. Deze parameter wordt toegevoegd aan het URL-adres van de enquête:

5. Dit is het punt waar uw programmeur of beheerder het proces van het vullen van de parameter "cust-id" met echte klant-ID's automatiseert. Dit is meestal verbonden met CRM of mail services.

6. Voorbeeld van een parameter met een echte klant-ID:
?cust-id=JANJANSEN

7. Wanneer alles is ingesteld, TEST u het. U moet er zeker van zijn dat de enquête uw gegevens verzamelt!

8. Om de resultaten te bekijken, controleert u Analytics en zoekt u de laatste vraag P1 cust-id.

9. De gecreëerde parameters worden toegevoegd als nieuwe kolommen met individuele antwoorden in uw XLS-bestand (cust-id in dit geval).

Tip: We raden aan om deze instellingen te overdragen aan programmeurs of beheerders. Het is heel moeilijk om dit te laten werken  zonder enige expertise, verbinding met uw systemen en toegang tot uw eigen gegevens.