E-postinvitasjoner er en premiumfunksjon som er tilgjengelig for alle abonnenter.

1. Om du ønsker å  opprette en e-postkampanje, klikk på Samle inn svar i menyen øverst på siden. Deretter velger du E-postinvitasjon.

2. Om dette er en ny invitasjonskampanje er det bare å trykke på Start nå, så blir du veiledet i prosessen.

Hvis du allerede har sendt invitasjoner tidligere vil du se en liste over disse. Klikk på Ny invitasjon for å opprette en ny.

3. Skriv inn e-postadressene du vil invitere til spørreundersøkelsen.

Tips: Når du bruker denne funksjonen for første gang er det lurt å skrive inn noen e-postadresser (din, kollegaer, bekjente) for å teste hvordan det fungerer. Om du laster opp f.eks. 1000 adresser, og sender ut invitasjonene og deretter finner ut at du har gjort feil, vil det ikke være mulig å korrigere i ettertid. Brukerstøtte har ikke mulighet til å korrigere invitasjonskampanjer.

5. Om du har hundrevis eller tusenvis av e-poster du vil invitere kan du legge til disse vha. en CSV-fil.

6. Så fort du har opplastet kontakter klikk på Fortsett.

7. Neste steg er å skrive en invitasjonstekst. Fra før av vil det være en tekst i boksen du kan bruke -  kontroller avsenderens navn og legg til din egen signatur (navn, firmanavn, etc.).

Tips: Visste du at du kan planlegge å sende invitasjoner en annen dag? Klikk på Når skal den sendes ut og angi nøyaktig klokkeslett og dag for innleveringen.

8. Pass på å teste invitasjonen før du sender den ut til respondentene dine. Du kan få tilsendt en testinvitasjon til din egen epostadresse for å være sikker på at alt fungerer som det skal.

Om alt er som det skal være, klikk på Fortsett.

9. Dersom det er ønskelig, kan du sette opp automatiske påminnelser. Klikk på Opprett påminnelse.

Dette er en e-post som Survio automatisk sender til e-postadressen til respondenter som har glemt å fylle ut spørreskjemaet. Slik kan du øke prosentandelen av utfylte spørreundersøkelser.

10. Igjen kan du fullt ut bruke forhåndsinnstilte tekster. Du kan velge å sende påminnelsen etter 3, 5, 7 eller 14 dager.

11. På den siste skjermen ser du et sammendrag av innstillinger du har gjort for invitasjonskampanjen. Klikk på Bekreft & Send.

Advarsel: Hvis du har innstilt et øyeblikkelig utsending av invitasjoner starter kampanjen din umiddelbart og du kan ikke stoppe den.