Nu när du har skapat en enkät i vår editor är det dags att börja samla in svar. För det måste du alltså skicka ut enkäten till dina respondenter (kunder, vänner). Survio tillhandahåller varken respondenter eller en kontaktdatabas. Detta är din uppgift. Du kan eventuellt söka hjälp hos någon specialiserad verksamhet.

FÖR ATT FÅ SVAR MÅSTE DU SKICKA ENKÄTEN TILL DINA RESPONDENTER!

Det kan vara dina kunder eller vänner.

OBS! Innan du skickar ut din enkät rekommenderar vi att du förhandsvisar den. Testa om enkäten fungerar korrekt och kontrollera om den innehåller allt du vill att den ska innehålla samt inga grammatiska fel.

1. Längst uppe i enkät editorn klickar du på Få svar.

2. Det första du ser är en länk till enkäten som du kan kopiera och skicka ut till personer som ska fylla i den - dvs till dina respondenter. För att enkelt kopiera länken klicka på knappen Kopiera.

3. Ett av de mest föredragna sätten att dela enkäter är att använda sociala medier - vanligtvis Facebook. Man kan även använda Twitter och WhatsApp. Det är bara att klicka på ikonen och följa anvisningar.

4. E-post inbjudning funktionen hjälper dig:

• att skicka ut tusentals e-post inbjudningar med ett klick,
  • att öka antal svar du samlar in med hjälp av påminnelser,
  • att automatisera identifiering av respondenternas identitet (de insamlade svaren kommer att inkludera respondenternas e-postadress),
  • samt man kan också få detaljerad marknadsstatistik för hela kampanjer.

Det handlar om den mest populära premiumtjänsten eftersom den sparar både tid och ansträngning.

Först måste du aktivera premiumtjänster och sedan klickar du på E-post inbjudningar knappen. Läs mer om inställning av e-post inbjudningar-kampanjer.

5. Det är också möjligt att lägga till enkäter på din egen hemsida, e-butik eller blogg. Välj alternativet Enkät på webben

När du klickar här ger det dig möjlighet att lägga in din enkät i en Iframe eller att lägga in en knapp på din webbsida som, när man klickar på den, öppnar enkäten.

Förutom det går det att lägga in enkäten i webbwidgeten. Den funktionen gör det möjligt att visa enkäten i en interaktiv bubbla efter ett klick på fliken i skärmbildens högra sida.

6. Enkäten kan också skrivas ut. Survio kommer att skapa en PDF-fil med en blank enkät som kan fyllas i. Det är bara att skriva ut den, gå ut och samla in svar -  till exempel bland sjukhuspatienter.

Sedan när du har tillgång till din dator kan du skriva om de insamlade pappersenkäterna en efter en till Survio med användning av din länk (på samma sätt som dina respondenter skulle göra det).
OBS! Survio stöder inte massöverföring eller import av data.

Därefter kommer systemet att bearbeta och analysera dina insamlade svar och du kommer att få se resultat och diagram.

7. QR-kod - är en funktion som skapar en bild med QR-kod som innehåller din enkäts URL-adress. Du kan skriva ut koden och placera den i ditt butiksfönster, använda den för utomhusreklam eller på skyltar osv.

Tips: Fler detaljer hittar du i artikeln 6 Sätt att sprida din enkät.